Dvije tisuće vozača Ubera najavilo štrajk: “Mi nismo roboti!”

Oko dvije tisuće vozača Ubera u Zagrebu i okolici najavilo je da od nedjelje kreću u štrajk zbog kašnjenja u isplati naknada. Iz Ubera kažu da su njihovi vozači upoznati sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke, a da će im novac na bankovnim računima biti ‘najkasnije do ponedjeljka’.

“Vozači taksija izgubili su strpljenje jer nijednom u cijeloj Hrvatskoj ovog utorka, kako je to uobičajeno, na račun nije sjela isplata Ubera”, objasnila je tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović.

Upozorila je da će se štrajk održati neovisno o tome hoće li im novac biti isplaćen u ponedjeljak, te je upozorila na problem izostanka ikakve ljudske komunikacija s predstavnicima tvrtke.

Ne postoji način, istaknula je, na koji se može pričati s nadležnom osobom. “Mi ne znamo tko su ti ljudi. Jedina mogućnost komunikacije odvija se preko aplikacije te nam svima stigne automatizirani odgovor korisničke službe”, rekla je Iva Filipović za Večernji list dodajući da se vozači osjećaju kao ‘automatizirani roboti’.

Uber: Greška u sustavu lokalne banke

Iz Ubera su u subotu u priopćenju objasnili da isplate kasne zbog greške u sustavu lokalne banke, a da će vozači vidjeti novac na računu do ponedjeljka.

“Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku”, navodi se u priopćenju.

 

Komentiraj