Dvije nove žrtve koronavirusa u Hrvatskoj, evo gdje su zabilježeni novi slučajevi

U Hrvatskoj je jučer zabilježen najveći rast oboljelih u posljednja dva tjedna. Zaraženo je čak 36 osoba, od čega 22 na Braču koji je postao nove žarište.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 će sati održati redovnu konferenciju za novinare, a županijski stožeri od jutra objavljuju svoje brojke.

Osječko-baranjska: Nema novih slučajeva

U Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer je na koronavirus testirano 169 uzoraka i svi su bili negativni, a među analiziranim uzorcima nalazi i pet osoba čiji su preliminarni nalazi bili pozitivni.

“Postoji realna mogućnost da tih pet osoba ipak nije pozitivno na koronavirus te bi se ukupan broj zaraženih vratio na 131”, poručuju iz županijskog stožera.

Varaždinska: Nema novooboljelih

U Varaždinskoj županiji nema nikakvih promjena ni po pitanju broja oboljelih od koronavirusa, ni po pitanju broja osoba koje su ozdravile. Ukupan broj do sada oboljelih u Varaždinskoj županiji je ostao na 47 osoba, a ukupno je do sada ozdravilo 39 osoba, što je 83%.

Koprivničko-križevačka: Dva nova slučaja

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježena su još dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o štićeniku i zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus.

Grad Zagreb: Nema novih slučajeva

U Gradu Zagrebu nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Splitsko-dalmatinska: Dvije novooboljele osobe

Dvije su novooboljele osobe iz Splitsko-dalmatinske županije zaražene koronavirusom. Riječ je o jednoj zdravstvenoj djelatnici i jednoj nezdravstvenoj djelatnica privatnog doma za starije i nemoćne. Nisu u kontaktu ni sa djelatnicima niti sa korisnicima doma. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 538 slučajeva zaraze korona virusom.

Brodsko-posavska: Pet novih slučajeva

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je petero novooboljelih, a riječ je o radnicima iz inozemstva od kojih je jedan već od prije pozitivan. Ukupno je u toj županiji 26 oboljelih. Iz lokalnog stožera poručuju kako petero novozaraženih nemaju ozbiljniju kliničku sliku.

Požeško-slavonska: Nema novoobljelih

U Požeško-slavonskoj županiji već 39. dan nema novooboljelih osoba, a od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.

Virovitičko-podravska: Preminula jedna osoba

Jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije preminula je od bolesti COVID 19, javlja županijski stožer. Preminula osoba je bila na respiratoru i preminula je u KBC-u Osijek. Radi se o muškoj osobi 1950. godište koja je imala određene bolesti, hipertenziju.

U protekla 24 sata nema novozaraženih osoba od koronavirusa.

Vukovarsko-srijemska: Nema novooboljelih

Vukovarsko-srijemska županija jedanaesti dan je bez novooboljelih osoba od covida-19 te tako i dalje ima ukupno 40 oboljelih osoba. U protekla 24 sata izliječeno je 5 osoba, što čini ukupno 33 izliječenih na području županije.

Zagrebačka: Nema novozaraženih

Na području Zagrebačke županije jedanaest dana za redom nema novooboljelih, javlja stožer.

Ličko-senjska: Nema novih slučajeva

Iz Stožera Ličko-senjske županije izvijestili su kako ni danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Šibensko-kninska: Nema novozaraženih

Na području Šibensko-kninske županije sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

U klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu preminula je pacijentica s područja Šibensko-kninske županije, stara 71 godinu, kronični bolesnik koja je bila pozitivna na COVID-19, izvijestili su iz Stožera.

Zadarska: Nema novooboljelih

Nema novooboljelih na području Zadarske županije, a s današnjim danom ozdravile su 73 osobe.

Karlovačka: Nema novooboljelih

Na području Karlovačke županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novih slučajeva

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 dana nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je do sada u toj županiji od početka pandemije koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo

Istarska: Nema novozaraženih

U Istarskoj županiji ni nema novooboljelih od koronavirusa.

Komentiraj