Dvije muslimanke izbodene kod Eiffelovog tornja, napadačice vikale: “Prljavi Arapi”

Dvije žene izbodene su u nedjelju u blizini Eiffelova tornja u Parizu. Za napad su uhićene dvije osumnjičenice, a policija smatra da se radi o rasističkom napadu.

Policija je informaciju o napadu objavila tek u utorak nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i video napada, a građani su zahtijevali službene informacije.

Kako navode francuski mediji, ozlijeđene su dvije Muslimanke. Žrtve napada identificirane su kao Francuskinje alžirskog porijekla, 49-godišnja Kenza i Amel, koja je dvije godine mlađa.

Kenza je ubodena šest puta te je završila u bolnici s probijenim plućnim krilom, a Amel je završila na operaciji zbog ozljeda ruku, potvrdio je izbor blizak istrazi.

“Bili smo u obiteljskoj šetnji, petero odraslih i četvero djece. Kod Eiffelovog tornja smo vidjeli kako prema nama idu dva psa i djeca su se uplašila. Moja rođakinja je pitala dvije žene mogu li pripaziti na pse jer su nam djeca uplašena. Vlasnice pasa odbile su ih zavezati, a uslijedila je žestoka svađa”, ispirčala je jedna od žrtava.

“Jedna od žena izvukla je nož i napala nas je”, dodala je. Napadnutim ženama u ponoć su priskočila dva radnika lokalnih trgovina.

Francuska policija uhitila je dvije osumnjičene napadačice, a mediji navode da su napadačice navodno vikale: “Prljavi Arapi!” Pariško tužiteljstvo opisalo je dvije osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubojstva, kao “bjelkinje europskog izgleda”.

Komentiraj