Dobrovoljno vatrogasno društvo općine Gradac u petak je na svom Facebook profilu objavilo fotografiju cigarete na koju su pričvšćene šibice, navodeći kako su pronašli dokaz da se požari podmeću.

“Pronašli smo dokaz da se požari podmeću, naime jutros u Gradcu na jedinom mjestu koje je još uvijek ostalo netaknuto vatrom, pronađena cigareta oko koje su omotane šibice, služila je piromanu da zapali vatru s odgodom kako bi na vrijeme mogao pobjeći s mjesta. Mi riskiramo živote, ulazimo u vatru, spašavamo ljude i imovinu, što oni rade, podmeću, je li ovo terorizam???”, stoji u objavi vatrogasaca općine Gradac.

Pronasli smo dokaz da se pozari podmecu, naime jutros u Gradcu na jedinom mjestu koje je jos uvijek ostalo netaknuto…

Posted by DVD općine Gradac on 20. srpnja 2017

Na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović iznio je preliminarno izvješće policijske uprave splitsko-dalmatinske, u kojem stoji kako je uzrok požara u okolici Splita ‘otvoreni plamen ili žar’, opovrgnuvši tako neke napise kako je do požara došlo zbog iskrenja dalekovoda.

“Iskoristio bih prigodu i kazao da je izvršenim očevidom i obavljenim obavijesnim razgovorima sa svjedocima centar požara lociran u mjestu Tugare. Prema mišljenju inspektora za zaštitu od požara i vještaka iz centra za zaštitu od požara možemo isključiti iskrenje iz dalekovoda kao uzrok. Zaključak je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar”, rekao je Božinović na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Komentiraj