Dvadeset mrtvih u sukobima u glavnoj zračnoj luci Libije

Najmanje 20 osoba je ubijeno u ponedjeljak u sukobima snaga sigurnosti i jedne oružane skupine koja je izvela napad u međunarodnoj zrčanoj luci Mitiga, blizu glavnog grada Libije Tripolija, javile su vlasti.

Neidentificirani napadači su pokušali osloboditi “teroriste koji pripadaju organizacijama Islamska država, Al-Kaida i drugima”, koji su u zatvoru u zračnoj luci, navela je vlada nacionalnog jedinstva (GNA) Fajeza al-Saraja u priopćenju.

Iako se sigurnosno stanje u Tripoliju popravilo posljednjih mjeseci, sporadični sukobi izbijajaju u području zračne luke Mitiga, poprištu borbe utjecaja između oružanih milicija koji nameću svoje zakone u zemlji u kojoj vlada kaos nakon pada diktature Moamera Gadafija 2011.

“Stanje u zračnoj luci Mitiga je sada pod kontrolom”, prema kratkom priopćenju snage al-Radaa, zadužene za sigurnost zračne luke.

Prema ministarstvu zdravlja 20 osoba je ubijeno u nasilju a 63 osobe su ranjene, od kojih tri teško. Nije precizirano radi li se o civilima ili vojnicima.

Komentiraj