Dva projekta pop-up festivala suvremenog plesa Dance Inn Autumn 2018

FaH/ defactoart/ Danko Stjepanovic

Mini-festival suvremenog plesa Dance Inn u svojem jesenskom izdanju Dance Inn Autumn 2018 donosi od 20. do 23. rujna u sklopu Ganz Novog Festivala u Studentskom centru u Zagrebu dva projekta, “Turning Solo” ugledne njemačke plesne umjetnice Isabelle Schad i “Bolji život” istaknutog redatelja i dramaturga Saše Božića.

“Turning Solo” koreografkinje Isabelle Schad, koji će Naïma Ferré izvesti 20. rujna u Galeriji SC, nastavak je serije radova te umjetnice koji kreiraju posebne i osobne portrete plesača kroz čisti tjelesni pristup, miješajući specifične ritmove i energije u koreografska iskustva.

Svojevrsni plesni portret za Naïmu Ferré temelji se na njenoj sposobnosti neprekidne vrtnje  oko vlastite osi.

Dance Inn Autumn 2018 donosi i, 23. rujna u Polukružnoj dvorani Teatra &TD, javnu pokusnu izvedbu novog projekta Saše Božića pod nazivom “Bolji život”. Projekt nastaje u suradnji s izvođačima Petrom Hrašćanec, Natašom Dangubić, Jerkom Marčićem, Ugom Koranijem i Borisom Barukčićem.

Riječ je o završnome projektu Božićeve serije radova “On Entertainment”, kojemu su prethodile predstave “Born to Please” i “Folk/Acts”.

“Bolji život” u svoja dva dijela upušta se u distopiju zajedništva: “Redatelj i izvođači sa znatiželjom žele progovoriti o krhkosti izvedbe kako bi ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima televizijskog spektakla te se pozabavili prolaznošću vremena, razotkrivajući pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima o tzv. boljem životu”, stoji u najavi.

Projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu – Kultura Promjene / Teatar &TD, u sklopu projekta APAP – Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije.

Ulaz na obje izvedbe je slobodan, a ulaznice se podižu na dan izvedbe na blagajni Teatra &TD. Detaljan program festivala dostupan je na poveznici www.danceinn.org.

Komentiraj