Dva igrača Hoffenheima vratila se s reprezentativne akcije zaražena koronavirusom

Njemački nogometni prvoligaš Hoffenheim objavio je u petak kako su dvojica njegovih igrača po povratku s reprezentativne akcije zaražena koronavirusom ne navodeći njihova imena.

“Dvojica igrača koja su bila u inozemstvu na reprezentativnim utakmicama po povratku u Njemačku bila su pozitivna na testiranju na Covid-19. Niti jedan od njih nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi i sada se nalaze u samoizolaciji u svojim domovima bez simptoma”, objavio je Hoffenheim.

Ukupno je devet igrača Hoffenheima bilo proteklih 10-ak dana sa svojim reprezentacijama, a jedan od njih je i hrvatski napadač Andrej Kramarić.

Ranije u petak je španjolski prvoligaš Osasuna objavila kako se hrvatski reprezentativc iz njezinih redova Ante Budimir vratio u klub zaražen koronavirusom.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) objavili su kako su upoznati s pozitivnim testom Budimira te kako su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez.

“U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se on zarazio, no možemo naglasiti da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje smo imali tijekom ovog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab, kao i da su svi poštivali propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez, a naša liječnička služba je u kontaktu i s nadležnom epidemiološkom službom RH”, poručio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Komentiraj