KBC Rijeka

Dva državna stana za roditelje djece na liječenju u riječkom KBC-u

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u četvrtak je upriličeno svečano potpisivanje ugovora i primopredaja ključeva stanova koje je bolnici dodijelilo Ministarstvo državne imovine RH. Stanovi su namijenjeni potrebama privremenog boravka roditelja najmlađih pacijenata tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju na lokalitetu Kantrida. Primarno je riječ o djeci iz drugih gradova i županija koja su hospitalizirana na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku. Prisutnost roditelja znači nemjerljivu podršku djeci u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja. Stanovi se nalaze u gradskim kvartovima Mlaka i Krnjevo.

Zbog važnosti rješavanja ovog problema bolnica se za pomoć obratila Ministarstvu državne imovine koje je pozitivno odgovorilo na molbu i na korištenje dodijelilo stanove od 28 i 42 četvorna metra.

Ključeve stanova ravnatelju KBC-a Rijeka Davoru Štimcu uručio je ministar državne imovine Goran Marić, a na primopredaji su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.

Komentiraj