Dva člana Nadzornog odbora Hajduka podnijela ostavke

Denis Alajbeg i Nino Martinić više nisu članovi Nadzornog odbora Hajduka, priopćio je klub s Poljuda. Njih dvojica su na polovici svog mandata odlučili podnijeti ostavke zbog različitih pogleda i stavova u vezi strateških pitanja.

Na izborima koji su u organizaciji udruge Naš Hajduk održani u prosincu 2018. godine Alajbeg je sa 6.876 glasova osvojio drugo, a Martinić sa 6.366 glasova treće mjesto.

Podsjećamo da je prošle godine ostavku u Nadzornom odboru podnio i Krešimir Krolo tako da su njegovi članovi još ostali Benjamin Perasović, Marko Mustapić, Sergije Popović i Tin Laušić.

U priopćenju Hajduka se navodi:

– “Obavještavamo hajdučku javnost da su danas Denis Alajbeg i Nino Martinić podnijeli ostavku na mjesto članova Nadzornog odbora HNK Hajduk Split. S obzirom na različitost pogleda i stavova o strateškim pitanjima, gospodin Alajbeg i gospodin Martinić osjećaju da ne mogu više doprinositi na način kako su to do sada činili. U takvim okolnostima, zbog osjećaja odgovornosti prema cjelokupnom članstvu i ljudima koji su ih izabrali, smatraju da je najprimjerenije izaći iz Nadzornog odbora i nastaviti dalje podržavati klub kao navijači. Mi se zahvaljujemo kolegama na dosadašnjem velikom trudu i doprinosu u radu Nadzornog odbora. Nadzorni odbor nastavlja sa svojim radom kao i do sada, s četiri aktualna člana, a zamjenik predsjednika će biti gospodin Sergije Popović.”

Nedugo potom oglasila se i udruga Naš Hajduk koja je poručila:

– “Prema današnjoj službenoj objavi HNK Hajduk Split, Denis Alajbeg i Nino Martinić podnijeli su ostavke na mjesto člana Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

U svojoj ostavci kao razloge navode različitost pogleda i stavova o strateškim pitanjima. Ovim putem zahvaljujemo im na dosadašnjem radu i želimo puno uspjeha u budućnosti.

Kao što je naglašeno tijekom i nakon izbornog procesa za Nadzorni odbor 2018. godine, svaki od izbornih krugova je eliminacijski te u slučaju izlaska jednog ili više nadzornika Nadzorni odbor neće biti nadopunjavan onim kandidatima koji su na izborima bili rangirani ispod sedmog mjesta.

Također, prema članku 267. Zakona o trgovačkim društvima predviđeno je da Nadzorni odbor može donositi valjane odluke ako najmanje polovina od propisanog broja njegovih članova sudjeluje u odlučivanju.

U skladu s time da bi Nadzorni odbor Hajduka mogao donositi valjane odluke potrebno je da barem četiri (4) člana Nadzornog odbora sudjeluju u odlučivanju.

U slučaju izjednačenog rezultata glasovanja, glas predsjednika Nadzornog odbora je odlučujući.

Komentiraj