MORH

Dva Aitractora gase požar kod Nina

Dva protupožarna zrakoplova Airtractor AT-802upućena su u nedjelju, 30. rujna u popodnevnim satima na gašenje požara na području mjesta Vrsi kod Nina u Zadarskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

To je 76. požar u kojemu su angažirane zračne Protupožarne snage OS RH od početka protupožarne sezone 2018. Tijekom prijepodneva, zračne su snage s helikopterom Mi-8 MTV pružale i potporu zemaljskim snagama u dopremi spremnika vode do požarišta kod Orebića na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja) zaključno s 29. rujna 2018., zračne snage OS RH sudjelovale su u gašenju 75 požara: 22 u Splitsko-dalmatinskoj, 21 u Zadarskoj, 18 u Šibensko-kninskoj, 12 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Pritom su ostvarile oko 475 sati naleta, izbacile oko 10.000 tona vode te su helikopterima Mi-8 MTV prevezle 114 vatrogasca i vojnika do požarišta, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Komentiraj