Duvnjak: “Ove godine ništa nije funkcioniralo, žao mi je”

Hrvatski rukometaši teškim su se porazom od svjetskig prvaka Danaca oprostili od Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Kapetan ‘Kauboja’ Domagoj Duvnjak poručio je da je ovo bio njegov najlošiji turnir otkad igra za reprezentaciju. “Ispričavam se hrvatskoj javnosti jer nismo bili pravi. Od prve utakmice nismo bili pravi i ona Hrvatska od prošle godine, to je činjenica i ne bježimo od toga. Danas smo dobili lijepu lekciju. Prvo poluvrijeme je bilo okej, u drugom poluvremenu smo nestali s terena. Razlog? Puno, puno primljenih golova iz kontre i polukontre gdje su nas Danci pretrčali i lagano pobijedili”, rekao je za RTL Duvnjak.

Dodao je da prihvaća dio odgovornosti: “Ove godine ništa nije funkcioniralo, žao mi je”.

Izbornik Lino Červar podnio je ostavku, a Duvnjak kaže da mu je žao što odlazi s ovakvim porazom. “Nije nas poremetila njegova izjava, mi smo znali da imamo šanse ako Katar pobijedi Argentinu. Izbornik je reagirao kako je reagirao, održali smo sastanak mi igrači sami i s izbornikom i ostavili to iza sebe. Međutim, danas opet ništa nije funkcioniralo”, rekao je.

“Mislim da nam treba jedan dobar reset nakon ovakvog turnira. Tu je savez koji će odlučiti tko će doći na mjesto izbornika, za 40 dana su kvalifikacije. Bitan turnir za nas, svi želimo na Olimpijske igre. Ja sam uvjeren da ne možemo lošije od ovoga, moramo naći atmosferu od prošle godine”, zaključio je Duvnjak.

Komentiraj