EPA/YOAN VALAT

DUVNJAK “Igrali smo onako kako su oni željeli”

Hrvatska je večeras u posljednjem susretu grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u rukometu izgubila od Njemačka se 21:28. U osmini ginala će u nedjelju u Montpelliereu odmjeriti snage s Egiptom.

“Dobro smo otvorili utakmicu, no nažalost brzo smo ispustili to vodstvo. U nekoliko navrata Njemačka se prelako odvajala od nas, umorilo nas je to vraćanje u utakmicu. Prerano smo završavali neke napade, upali smo u njihov mlin i Nijemci su zasluženo pobijedili”, rekao je nakon susreta Tin Kontrec za kamere RTL-a.

Priznao je da u napadu nije bilo previše ideja, te kako su naši igrači forsirali sredinu, gdje su Nijemci najjači. “Ako se ovako nešto moralo dogoditi, bolje da se dogodilo sad. Popravka ima, no sad više nemamo pravo na grešku”, zaključio je.

Luka Stepančić je čestitao nijemcima na odličnoj igri i rekao da Hrvatska treba više koncentracije u udarcima. “Napade smo organizirali kroz sredinu i to nam je najveća greška. S Egiptom smo igrali već par puta, a na pripremama smo igrali s Tunisom koji igra sličan rukomet. Bit će tu puno čvrste igre i ‘fajta'”, rekao je Stepančić i rekao kako u eliminacijskom fazi moraju osigrati puno, puno bolje.

Domagoj Duvnjak priznao je da su Nijemci jednostavno bili bolji. “Igrali smo onako kako su oni željeli, sve smo gurali u sredinu i na tome moramo poraditi. Na sve se nadovezao i Wolff koji je imao 16,17 obrana i Njemačka je zasluženo pobijedila”, rekao je Duvnjak uz obećanje da će se za Egipat dobro pripremiti i ići na pobjedu i četvrtfinale.

Komentiraj