FOTO: facebook.com

Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre, u suradnji sa Star produkcijom, povodom 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara na najljepšu dubrovačku pozornicu 1. srpnja dovode jednu od najvećih živućih legendi, genijalnog performera Toma Jonesa.

Velški glazbenik je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Kritičare su posebno oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri: Long Lost Suitcase, Spirit in The Room i Praise & Blame, što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe.

No, to nije sve, 1. kolovoza ispred dubrovačke katedrale stiže operni pop trio Il Volo, koji čine bariton Gianluca Ginoble (23) te dva tenora Piero Barone (25) i Ignazio Boschetto (23). Popularni sastav je u kratko vrijeme osvojio obožavatelje širom svijeta, trojicu mladića nazivaju i nasljednicima Tri tenora.

Ove sezone u svojoj velikoj, sedamdesetoj obljetnici, u 47 dana trajanja, brojnoj domaćoj i inozemnoj publici Igre će predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih i drugih izvedbi. Uz spomenute zvijezde, nastupit će brojni ugledni domaći i strani umjetnici, među ostalima i Yuja Wang, Ivo Pogorelić, Luka Šulić te Balet Mariinsky teatra.

Komentiraj