Dumbović uoči pravoslavnog Božića: ”Mi smo jedna ogromna obitelj s velikim problemima”

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u srijedu je, na pravoslavni Badnjak, uputio riječi zahvale svima koji pomažu Petrinji, ali i okolnim mjestima.

“Ja sam danas sretan kao gradonačelnik što s poštovanjem mogu pozdraviti sve drage prijatelje grada Petrinje, sve institucije koje su se od prvog dana uključile i dale pomoć. Ona koja je stvarno trebala gradu. Zato – veliko hvala. Danas možemo samo reći sretan Badnjak s riječima da svi mi očekujemo da bude obiteljsko okupljanje. Svi mi imamo različite datume rođenja, porijekla i vjeroispovijesti. Danas Petrinja ima zajedništvo i da izvučemo pouku i kažemo da smo jedna ogromna obitelj s velikim problemima”, rekao je Dumbović ispred razrušene pravoslavne crkve u Petrinji.

Istaknuo je kako se Petrinja kroz zadnjih 25 god se obnavljala i gradila devastirane odnose. Danas su, kaže, na visokoj razini kulture, suživota i civiliziranosti. “Svi skupa koji dolazimo u Petrinju, Sisak, Glinu, Dvoru, Kostajnicu, Majur, Kukuruzar, Lekenik; iz svih krajeva – poruka je da svi moramo biti još bolji ljudi. Ljudi koji su spremni preuzeti odgovornost. Odgovornost u kojoj će nam uvijek bit inspiracija i na prvom mjestu čovjek. Čovjek sa svojim problemom, sa svojim mukama, tugom, suzama i s katastrofom. Mi smo proživjeli katastrofu”, kazao je.

Na kraju je poručio da se danas u Petrinji traži karakter društva i odgovornosti. “Mi ponovno moramo graditi ono što smo već izgradili. To je težak put”, zaključio je Dumbović.

Komentiraj