Dumbović: “U utorak rješenja, u srijedu početak gradnje kontejnerskog naselja”

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izjavio je u ponedjeljak kako je zadovoljan dosadašnjom tehničkom pripremom za izgradnju kontejnerskog naselja te je inzistirao da naselje, osim stambenog, bude i poslovnog karaktera.

“Zadovoljan sam kada je u pitanju tehnički dio, priprema samog kontejnerskog naselja. Kao gradonačelnik inzistiram da to ne bude samo naselje za život, nego da bude i poslovnog karaktera”, rekao je Dumbović nakon sastanka s izaslanicima 10 muslimanskih zemalja i muftijom Azizom Hasanovićem.

Naglasio je kako u centru Petrinje postoji stotinjak poduzetnika koji samostalno žive od svojeg rada i traže brza rješenja.

“Zato smo išli na Sajmište, gdje smo uložili 17 milijuna kuna u komunalnu i cestovnu infrastrukturu. Kraj Sajmišta je 18.000 kvadrata mješovite gradnje, pripremljene zemlje koja je slobodna za posao. Požurili smo proceduru koja je uvijek najveći problem kod ovakvih katastrofa. Drago mi je što je politika stala iza tog projekta, mislim da ćemo ga zajednički završiti za mjesec dana”, kazao je Dumbović.

Kontejneri su naručeni i čekaju postavljanje, a Dumbović želi da u naselju bude 117 objekata za poduzetnike, uz pučku kuhinju i jedan objekt za psihološku pomoć djeci.

“Želim da ti objekti rade u dvije smjene, moramo upaliti reflektore i raditi non-stop da građani dobiju sigurnost. Moramo u budućnosti raditi tako da nam u fokusu bude čovjek koji nema krov nad glavom i koji u ovoj zimi proživljava jednu od najtežih sudbina koje su u novijoj povijesti doživjeli kao generacija”, poručio je Dumbović.

Na upit novinara radi li se ondje ili postoje određeni problemi, Dumbović odgovara da, što se njega tiče, mora se početi raditi sutra ili prekosutra.

“Operativno tu neće biti problema. Sutra moramo imati sva rješenja i u srijedu moramo operativno početi raditi da se radi danonoćno. Sve ostalo je veliki promašaj, od mene pa do premijera”, poručio je.

Komentiraj