Dumbović: “Napadnimo krovove za početak”

“Uvijek nas ujutro nešto potrese. Mi smo svi jedna velika trauma. Svako jutro se ustaješ i tražiš izlaze”, izjavio je u utorak ujutro za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Poručio je da je Stožer centralna stvar i da im sve to daje novu nadu.

Dodao je kako se prvih dana improviziralo te da su danas ljudi iscrpljeni. “Nema pametovanja, treba pomoći – ljude treba zbrinuti. U bezizlaznoj smo situaciji i tražimo da se samo malo, malo bolje organiziramo. Moramo vjerovati jedni drugima. U Domovinskom ratu bili smo statistika, danas moramo biti broj koji će Hrvatska i Europa iskomunicirati. Opstojnost i našu grudu moramo obnoviti”, istaknuo je gradonačelnik Petrinje.

Dodao je da su u ponedjeljak dobili glavu i da je zadovoljan što je to ministar Tomo Medved. “Po toj vertikali moramo komunicirati i realizirati”, kaže Dumbović i naglašava da Petrinji najviše trebaju krovopokrivači i saniranje svakog dimnjaka kako bi se male štete čim prije riješili.

“Novce imamo, sve ćemo platiti. Pozivam sve koji pokrivaju krovove i znaju zidati dimnjake da napadnemo 100, 200, 300 krovova”, zaključio je Dumbović.

Komentiraj