Đukanović spreman za normalizaciju odnosa s Rusijom

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Novoizabrani crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je u subotu da je Crna Gora spremna normalizirati odnose s Rusijom, prenose podgorički mediji.

“Što se Crne Gore i mene osobno tiče, priča o normalizaciji naših odnosa je kucanje na otvorena vrata”, rekao je o odnosima s Rusijom Đukanović za RIA Novosti, dodajući kako su posljednjih godina nepotrebno pogoršani odnosi dvije države, te je izrazio žaljenje što je do toga došlo.

Đukanović je objasnio da je do poremećenih odnosa Moskve i Podgorice došlo nakon proglašenja crnogorske neovisnosti prije 12 godina, čemu je, kako je rekao, i vodstvo Rusije dalo veliki doprinos.

Tada je Crna Gora, vođena svojim interesima, napravila strateški izbor za članstvo u NATO i EU, a to su od prvog dana znali i u Moskvi”, rekao je Đukanović, prenose mediji.

Da je tada napravljen pravi izbor potvrdila je i većina građana Crne Gore uvjerljivom podrškom koju je Đukanović dobio u prvom krugu na predsjedničkim izborima održanim 15. travnja.

“Očekujemo da naše pravo na izbor vlastitog puta poštuju svi, a posebno oni koje smatramo tradicionalnim prijateljima. To je pretpostavka za razvoj odnosa na uzajamno korisnim temeljima, kako je nedavno rekao i predsjednik Rusije Vladimir Putin”, rekao je Đukanović.

Komentiraj