ĐUKANOVIĆ: Moskva želi pokazati Zapadu svoju važnost

FaH

Crnogorski premijer i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) izjavio je da crnogorska orijentacija prema Europi i NATO-u nije antiruski inspirirana, niti je istina da su sve zemlje članice NATO-a neprijatelji Rusije, dok se Moskva protivi tome da bi “ Zapadu pokazala svoju važnost”.

On je ocijenio da Rusija nije sudbinski zainteresirana hoće li Crna Gora biti u savezu, niti, kako to misle protivnici NATO integracija, zbog toga da bude prisutna na Jadranu.

„Ne, primarni interes Rusije je da pokaže svoju snagu i svoju moć Europskoj uniji i NATO-u. Na našu nevolju mi smo se sada našli na toj liniji fronte i to sami“, rekao je Đukanović.

„Sada skupina partijskih vođa okupljenih oko oporbene koalicije Demokratski front(DF) koja očigledno raspolaže velikom količinom novca iz Rusije koji je stigao tajnim kanalima, pokušava utjecati na rezultate parlamentarnih izbora koji će se održati 16. listopada, dakle žrtvovati nacionalne interese“, naveo je Đukanović.

On je kazao da crnogorski potez nije antiruski, već potez kojim slijedi svoje nacionalne interese želeći sa svima zadržati dobre odnose.

„Ali, ono što danas Rusija radi i poručuje sa službenih adresa, a posebno što radi slanjem novca i svih drugih sredstava dijelu oporbe u Crnoj Gori, jeste zaista vrlo anticrnogorski“, smatra Đukanović.

Govoreći za podgoričku Atlas televiziju o suradnji sa susjedima, Đukanović je rekao da Crna Gora ima “više nego uzornu suradnju s Hrvatskom”.

“Osim Prevlake nemamo otvorenih pitanja a i to ćemo riješiti međunarodnom arbitražom, uz obavezu da odluku tog suda potvrde nacionalni parlamenti”.

Komentiraj