ĐUKANOVIĆ “Crna Gora će se odgovorno ponijeti prema Izvješću EK-a”

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je u srijedu u Podgorici kako će današnje Izvješćej EK o napretku Crne Gore detaljno analizirati i odgovorno se prema njemu ponijeti.

U tom dokumentu se i dalje zamjera Crnoj Gori na nedovoljno dobrim rezultatima u oblasti slobode medija, te borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Đukanović je ponovio kako je članstvo u EU-u prioritet Crne Gore, dodajući da to nije nikakva utrka s vremenom, već želja da Crna Gora zaista bude dio tog sustava vrijednosti.

On je kazao da u Izvješću o napretku Crne Gore nema ništa neočekivano i da se s pravom potencira pitanje daljeg unaprjeđenja vladavine prava, te da je cijela regija prepuna raznih deficita koji nas koče da dođemo do europske kvalitete života.

Crna Gora je, kazao je Đukanović, pokazala da unaprjeđuje stabilnost u nimalo lakim uvjetima.

”Ova zemlja je odgovoran državni subjekt. Ako imamo stope rasta iznad 4,5 posto, to je nešto čime trebamo biti zadovoljni i možemo govoriti o europskoj perspektivi u doglednoj budućnosti”, kazao je Đukanović novinarima prilikom konferencije za medije s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom koji je popodne stigao u dvodnevni posjet Crnoj Gori.

Komentiraj