: Marko Jurinec/PIXSELL

DUGE CIJEVI U POŽEGI: Zbog gospodarskog kriminala Amir Mafalani doveden pred Općinski sud

Amir Mafalani (35) koji je pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franića 23. listopada 2008. godine u Zagrebu, u utorak se našao pred sucem Općinskog suda u Požegi, Damirom Ronkom.

Portal Pozega.eu neslužbeno doznaje da je Mafalani na sud dovezen iz Lepoglave, a tamo se našao zbog gospodarskog kriminala.

Prvi put mu se u Požegi sudilo 2010. jer je oštetio tamošnju tvrtku Williams od koje je naručio voćne rakije koje nikad nije platio. Tada je dobio deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine uz obvezu plaćanja 25 tisuća kuna odštete tvrtki za 252 boce rakije koje su mu isporučene.

Na to je suđenje doveden s lisicama na rukama i nogama, a i posljednji Mafalanijev dolazak nije prošao nezapaženo.

Na sud su ga i u utorak doveli uz jake mjere osiguranja u pratnji policajaca s dugim cijevima koji će oko zgrade suda biti sve do završetka rasprave.

Inače Amir Mafalani je podigao tužbu u kojoj od Republike Hrvatske traži 75.000 kuna zbog nehumanih uvjeta te nepružanja adekvatne medicinske skrbi u kaznionici u Lepoglavi gdje služi kaznu od 2012. radi sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franića.

Također prema nalogu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu Republika Hrvatska mora isplatiti Mafalaniju 19.000 eura odštete zbog policijske brutalnosti prilikom uhićenja u listopadu 2008. godine

 

Komentiraj