Po prvi puta u Hrvatskoj, od 11. do 13. listopada u Dubrovniku, održava se 27. Godišnji kongres međunarodne udruge EVU (European Association for Accident Research and Analysis) koja djeluje u 20 zemalja i okuplja više od 1000 stručnjaka iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća.

Na Kongresu će se, između ostalog, okupiti vodeći europski stručnjaci te će se kroz različita predavanja i teme prezentirati najnovija saznanja.

EVU za cilj ima stručnim i znanstvenim istraživanjima promicati struku te u skladu sa suvremenim tehnološkim razvojem postavljati nove standarde u analizi prometnih nesreća, a glavni organizatori ovogodišnjeg EVU kongresa su EVU Croatia i Centar za vozila Hrvatske.

Ovogodišnji će Kongres ponuditi autorima četiri glavne teme za objavu radova – Prometne nesreće koje uključuju motocikle, Prijevare u osiguranju, Big Data i Open Forum.

“Big Data, tema koja je dominirala na prošlogodišnjem Kongresu, nastavit će se i u Dubrovniku predstavljanjem radova koji se usredotočuju na primjenu podataka nadzornih kamera, GPS i ostalih uređaja koji se koriste u rekonstrukciji nesreća. Na kraju, sudionici Kongresa moći će predstaviti rezultate bilo kojeg drugog istraživanja koje podiže kvalitetu rekonstrukcije prometnih nesreća ili razinu sigurnosti sudionika u prometu“, najavio je gospodin Goran Zovak, predsjednik EVU Croatia.

Prof.dr.sc. Goran Zovak

“Za prvo gostovanje ovog Kongresa u Hrvatskoj pripremit ćemo prezentaciju rezultata različitih istraživanja koja smo proveli, a koja se odnose na tehničku ispravnost vozila. Kao partneru ovog Kongresa, iznimno nam je drago da možemo podijeliti naša iskustva iz prakse te tehnička znanja s kolegama iz cijelog svijeta“, rekao je gospodin Goran Pejić, savjetnik uprave za tehnička pitanja Centra za vozila Hrvatske.

Gospodin Goran Pejić, savjetnik uprave za tehnička pitanja Centra za vozila Hrvatske

Komentiraj