DUBROVNIK Udari bure i iznad 130 km/h, zatvoreni zračna luka i Most Franje Tuđmana, bura ruši stabla

Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačka zračna luka je zatvorena, udari bure između 122 i 138 km na sat, zatvorili su Most dr. Franje Tuđmana, dio Konavala je bez struje, a velike probleme u nekim selima u Gornjoj bandi uzrokuje vjetar koji nanosima snijega zatvara prometnice, te ruši stabla, objavio je u petak Dubrovniknet.

“Velike probleme nam stvara bura koja ruši stabla i ostale predmete, nanosi snijega zatvorili su ceste prema Veljem dolu i Šlješcima, u zadnja 4 sata smo imali preko 15 intervencija, ralice su na terenu”, rekao je zapovjednik vatrogasaca iz Konavla Mario Magud.

Nakon što su jučer pokidane mnoge žice dalekovoda i dijelovi šireg dubrovačkog područja su bili bez struje, svi kvarovi su otklonjeni. Službe ‘Elektrojuga’ cijelu su noć bile na terenu kako bi otklonili kvarove i vratili opskbu električnom energijom.

Zbog olujne bure zatvoren je most Dr.Franja Tuđmana za sve skupine vozila. Zbog ulujne bure ne prometuje ni zračni promet prema Zračnoj Luci u Dubrovniku. Bura je prouzrokovala i rušenje nekoliko stabala na prometnice koje su vatrogaci uredno uklonili.

Komentiraj