Pixabay

DUBROVNIK U prvih pet mjeseci 18 posto više gostiju

U prvih pet mjeseci ove godine u Dubrovniku je boravilo više od 274 tisuće gostiju koji su ostvarili više od 830 tisuća noćenja, što je povećanje od 18, odnosno 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci sustava za prijavu i odjavu turista E-visitor, javljaju u petak iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Kako navode u priopćenju, Dubrovnik je u prvih pet mjeseci ove godine ostvario rekordne turističke rezultate, pa je tako od 1. siječnja do 31. svibnja 2017. u Dubrovniku boravilo više od 274  turista. Istodobno je ostvareno više od 830 tisuća noćenja, odnosno 20 posto više nego prošle godine.

U prvih pet mjeseci najbrojniji su turisti bili iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, SAD-a, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Austrije, Južne Koreje, Španjolske, BiH i Finske.
Iz TZ grada Dubrovnika su poručili i kako je ovogodišnji svibanj najbolji turistički svibanj u Dubrovniku.

”Samo u svibnju 2017.godine ostvareno je više od 126 tisuća dolazaka, što je čak 15 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, te više od 406 tisuća noćenja, što je 13 posto više nego 2016.godine”, napominju iz TZ-a.

Na prvom mjestu posjetitelja bili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede turisti iz SAD-a, Njemačke i Francuske.

Komentiraj