HINA/ Nikša MILETIĆ

“Dubrovnik u pozno ljeto”: Recital Edina Karamazova u ariju Kneževa dvora

U sklopu međunarodnog glazbenog festivala ”Dubrovnik u pozno ljeto” u subotu navečer u atriju Kneževa dvora recital je održao svjetski poznat majstor gitare i lutnje Edin Karamazov.

Dubrovačka publika imala je priliku uživati u njegovoj izvedbi na gitari, a na programu su bili Pergolesijeva “Sonata”, Sorov “Variations ‘O cara armonia’ op.9”, Barriosov “Tres valsas op.5”, Brouwerov “El Decameron negro”, te Piazzollin “Tres piezas del tango Nuevo”.

Mediji i publika širom svijeta Karamazova smatraju najvećim majstorom lutnje i gitare današnjice. Njegove virtuozne izvedbe dovele su ga do brojnih priznanja, a dobitnik je prestižne nagrade Edison (2002.), Premio Cubadisco za najboljeg stranog glazbenika na Kubi (2009.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji (2011.), primio je Brit Award (2007.) i Diapason d’Or, te nekoliko drugih priznanja, a nominiran je za nagradu Grammy (2001.).

Svjetsku je pozornost privukao albumom “Songs From the Labyrinth”, koji je 2006. godine snimio sa Stingom te koji je u samo tri mjeseca prodan u čak tri milijuna primjeraka.

Komentiraj