“DUBROVNIK U POZNO LJETO”: Jazz koncert Matije Dedića i Šimuna Matišića

Grgo Jelavic/PIXSELL

U sklopu međunarodnog glazbenog festivala ”Dubrovnik u pozno ljeto”, u četvrtak navečer u atriju Kneževa dvora jazz koncert održali su pijanist Matija Dedić i vibrafonist Šimun Matišić izvodeći djela Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae.

Taj jazz duo koncerte održava već nekoliko godina, a specifičnost im je neobična kombinacija glasovira i vibrafona. Najviše izvode djela iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Matija Dedić ponajbolji je hrvatski jazz pijanista, a mladi glazbenik Šimun Matišić student je druge godine udaraljki, te prve godine klasične kompozicije, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Davorina Kempfa.
S 14 godina izdao je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom ”Jazz nocturno”.

Festival “Dubrovnik u pozno ljeto” održava se četvrtu godinu za redom, a cilj mu je zadržavanje kvalitetne glazbene ponude i nakon Dubrovačkih ljetnih igara, i to kroz 16 koncerata, kako simfonijskih, tako i koncerata komorne glazbe i recitala.
Na ovogodišnjem festivalu nastupaju brojni domaći i međunarodno priznati glazbenici kao što su: Elisabeth Möst, Maroje Brčić, Daniel Froschauer, Charles Olivieri-Munroe, Martina Filjak, Renata Pokupić, Dubrovački gitarski trio, Stefan Sanderling, Dubravka Šeparović Mušović, Dmitry Sinkovsky, Đana Kahriman,  Tomislav Fačini, Diana Haller, Edin Karamazov, Janja Vuletić, Naira Asatrian, James Dick i drugi.

Komentiraj