HINA/ Nikša MILETIĆ

DUBROVNIK: MILETIĆ ‘Četvoricu naših kolega pretukli su Uberovci’

Nekoliko dubrovačkih taksista pretučeno je u petak, pri povratku sa prosvjeda protiv Ubera. Potpredsjednik Udruge nezavisnih taksija grada Zagreba Krunoslav Krznarić za Dnevnik.hr rekao je da su dubrovačke taksiste pretukli Uberovi partner vozači tijekom današnjeg prosvjeda pred dubrovačkim aerodromom.

“Ako sad bude odmazde bit će krvi po cesti”, rekao je Krznarić.

Dubrovačko-neretvanska policija potvrdila je da istražuje tučnjavu, ali ne daje detalje.

“Nemamo informacije da su to bili naši vozači, ali ako jesu odmah će biti ugašeni”, komentirao je glasnogovornik Ubera Matija Mesić.

Fizički sukob, javlja N1, dogodio se jutros oko 11:30 sati, na cesti kod Cavtata. Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić rekao je da su ozlijeđena četiri taksista, koja su prebačena u duborvačku bolnicu.

“Mi smo jutros odradili prosvjed, a kada smo se razilazili, na jednom mjestu blizu ulaza u Cavat, pored taksista se zaustavilo nekoliko vozila, nekoliko je izletjelo prema vozilima mojih kolega, koji plaćaju poreze državi, i pretukli ih”, rekao je Miletić dodajući da su napadači, prema informacijama koje imaju’ ‘Uberovi ljudi’.

Miletić poručuje da taksistima ponestaje strpljenja: “Zaista ne mogu slušati obećanja nakon dvije godine. Jedino što može zaustaviti Uber je gašenje aplikacije. Miletić je za ovu situaciju prozvao i ministricu Martinu Dalić za koju kaže kako nije ništa napravila za zaštitu obrtnika.

Podsjetimo, jutros su održani prosvjedi taksista protiv Ubera u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, pri čemu je došlo do otežanog prometa na prilazima zračnim lukama.

Komentiraj