Grgo Jelavic/PIXSELL

DUBROVNIK Nakon tri dana sletio prvi zrakoplov, niske temperature i vjetar još uzrokuju probleme

Nakon što su posljednja tri dana gotovo svi dolasci i odlasci iz Zračne luke Dubrovnik otkazani ili preusmjereni za Split, u subotu oko 16,30 sati sletio je prvi zrakoplov nacionalnog avioprijevoznika na letu iz Zagreba, no niske temperature i vjetar još uzrokuju probleme.

Olujna i orkanska bura na jugu Hrvatske posljednjih je dana uzrokovala brojne probleme, pa je zračni promet bio u potpunom prekidu, u nekoliko navrata je zatvaran most dr. Franje Tuđmana koji je također otvoren u subotu poslijepodne, a u petak ujutro nije isplovila ni Postira koja povezuje Elafitsko otočje s Dubrovnikom.

Vatrogasci i ostale dežurne službe na širem dubrovačkom području imali su na desetke intervencija, prvenstveno zbog uklanjanja stabala s prometnica.

Smanjenjem udara bure koja je puhala i preko 40 čvorova stekli su se za uvjeti za privremenu normalizaciju zračnog prometa, no zbog niskih temperatura još uvijek je na snazi crveno upozorenje meteoalarma.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske u Dubrovniku je oko 17 sati izmjereno minus 3,6 stupnja Celzijusovih zbog čega su se zaledile vode u barkama, na instalacijama, fontanama itd.

Također, kako navodi Crometeo, na meteorološkoj stanici Čilipi tijekom jutarnjih sati oboren je temperaturni rekord. Izmjereno je minus 6,3 stupnjeva, dok je prijašnji rekord bio minus 6, izmjeren 19. veljače 1985.

Komentiraj