FaH

DUBROVNIK Mladići zapalili kuću zbog svađe s jednim od stanara

Svađa s jednim od stanara bio je povod 21-godišnjaku i 25-godišnjaku da namjerno zapale kuću u Dubrovniku, u kojoj je teške opekline zadobila 82-godišnja starica, a kuća je u potpunosti izgorjela, neslužbeno se doznaje u petak.

Iz dubrovačko-neretvanske policije priopćili su kako su nakon kriminalističkog istraživanja dvojicu mladića osumnjičili za teško kazneno djelo protiv opće opasnosti, vezano uz dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policijska glasnogovornica Andrijana Biskup rekla je kako se dvojac sumnjiči za podmetanje požara, te da je slučaj riješen izrazito brzo. Tereti ih se da su u srijedu oko 22,30 sati namjerno izazvali požar na kući “Vila Sunčica” u Ulici branitelja Dubrovnika, u kojem je teže ozlijeđena 82-godišnjakinja, a Biskup je napomenula kako se ovakvi slučajevi inače teško rješavaju, jer vatra uništi dokaze.

Prema neslužbenim saznanjima, mladići su poznavali jednog od braće koji živi u “Vili Sunčici”, inače kući obitelji Kalauz, a paležu je prethodila ranija svađa među njima, što je i motiv podmetanja požara.

Vatrogasci su iz zapaljene kuće izvukli gotovo nepokretnu 82-godišnjakinju, koja je teško opečena te je s opeklinama na više od 60 posto tijela, kao i teškim ozljedama respiratornog sustava prevezena u splitsku bolnicu.

Policija je osumnjičene u prijepodnevnim satima odvela pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj