Dubravko Ponoš dao mandat na raspolaganje

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš u četvrtak je na konferenciji za novinare ponudio svoj mandat na raspolaganje.

Spreman sam se nositi sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije”, kazao je Ponoš.

Potom je novinare upitao je li vijest o svađi dvoje zaposlenika vijest koja treba zaokupiti cijeli medijski prostor, dok je primjerice vijest o kreditnom rejtingu zauzela rubna mjesta.

Rekao je kako je pokrneuo borbu protiv neradnika te postavio pitanje hoćemo li dopustiti neradnike da pobjede?

“Kako netko može 14 puta promijeniti šifru bolovanja? I ja plaćam porez ovoj državi i želim da bolje funkcionira. Možemo li napraviti pritisak da sve bolje funkcionira? Ja od politike ne živim”, rekao je.

“Iz kabineta ministra sam dobio snimku, a kad ju je on dobio ne znam”, dodao je i ispričao kako je čuo izjave čovjeka kojemu je prijetio, koji je rekao kako se boji te dodao kako mu je izjava zvučala kao iz 1942. godine.

“Ministar Ćorić dakle zna za snimku godinu dana i zašto se ona sada pojavila, zašto je to sada problem, a znao je za taj razgovor više od godinu dana, to morate pitati njega”, rekao je i dodao kako ministar ima sve alate da ga smijeni. “Nemojmo dozvoliti da sve u politici završi na percepciji, ima valjda nešto i u sadržaju”, dodao je.

Rekao je kako se ispričao za svoju reakciju sa snimke ponajviše zbog ljudi iz Fonda i dodao kako je imao odgovornost prema svim novcima u Fondu. Dodao je kako zakonske regulative nisu dovoljne te kako za brojne stvari u njihovoj ovlasti regulacije nema. “Taj sustav kakav jest zašto nisu popravili svi ministri koji su sjedili u tom ministarstvu? Tko će platiti 450 milijuna kada Fond padne”, upitao je i dodao kako će uvijek biti tu i pomoći svima koji budu tražili pomoć.

“Nitko nije rekao da sam glup i nesposoban, ali su rekli da imamkratak fitilj. Nisam divljak, samo sam izgubio živce i pogriješio. Snosim odgovornost za to. Zapravo, gospodin Čačić je rekao da sam nesposoban, ali njemu su svi nesposobno, zabrinuo bih se da me pohvalio i nek se zabrinu svi koje on hvali”, zaključio je.

Podsjetimo, Ponoš je u utorak, na konferenciji za novinare, objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Ponoš, koji je i član Predsjedništva HNS-a, nakon konzultacija s vodstvom stranke, dao je mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u, a ostavku u Fondu od njega su tražili i HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Komentiraj