Irski je sud odlučio kako 50 osoba koje žive u jednoj kući kod Dublina moraju biti deložirane do srijede, piše irski Herald. Među njima se nalazi i 57-godišnji Davorin Bažulić iz Hrvatske, bivši novinar i grafički dizajner koji radi u Irskoj.

“Nije nam na vrijeme javljeno da nađemo novi smještaj. Tek u petak mi je rečeno da izađem do srijede”, rekao je Bažulić. Kuća je u vlasništvu Britanca, a za četiri tisuće eura mjesečno iznajmljuje ju Christian Carter (29), koji je u ovu dvokatnicu sa dva tuša nagurao 50 stranaca kojima naplaćuje 20 eura mjesečno za stanarinu.

“Život u ovoj kući je kao kombinacija vojnih baraka, štala i cirkusa”, dodao je i naveo kako nema vremena pronaći drugi smještaj, već kako će najvjerojatnije u srijedu biti izbačen na ulicu sa svojim stvarima u plastičnoj vrećici.

Talijanka Laura stigla je u Dublin po ljeti, kada je kuća bila gotovo prazna. Uvjerili su je kako će u kući biti maksimalno 25 osoba te osiguran prostor za učenje u prizemlju. “Ali, pojavljivalo se sve više i više kreveta. Svi žele otići s ovog mjesta. Ovo je pakao, ali trebamo više vremena kako bismo pronašli novi smještaj”, rekla je.

U kući je bio još jedan Hrvat, Željko Bincki (51), koji u Irskoj radi kao čistač. On je, pak, za Herald rekao kako će završiti na ulici kao beskućnik.

Komentiraj