Dubioza kolektiv

Novi album benda Dubioza kolektiv upravo je ugledao svjetlo dana.

Izlazak albuma obilježit će se prigodno druženjem s bendom u srijedu (15.11.) u Menart multimedijalnoj knjižari.

Prošlo je četiri godine od posljednjeg diskografskog izdanja benda, a pjesme s posljednjeg albuma ‘Apsurdistan’ obišle su cijelu regiju i već skoro pet godina bile su neizostavni dio naše svakodnevice.

Tamo gdje je ‘Apurdistan’ stao, nastavlja novi album.

‘Pjesmice za djecu i odrasle’ naziv je albuma koji donosi devet pjesama.

Već je sa singlovima “Himna generacije“ i “Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom i trenutno spadaju među najemitiranije pjesme hrvatskog radijskog etera, dok pogledi na YouTubeu broje milijune.

“Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava.
Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini”, prokomentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu ugostila bosanski bend Helem Nejse, u pjesmi “Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl “Treba mi zraka“ donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

Izdani CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle.

Ulaznice za koncert u Areni u petak (17.11.) mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr

http://dubioza.org/

https://web.facebook.com/dubioza/

https://www.youtube.com/user/dubiozatv

Komentiraj