Dua Lipa užasnuta homofobnim ispadom repera Da Babya na festivalu Rolling Loud

Tijekom nastupa na Rolling Loud festivalu u Miamiju DaBaby je šokirao publiku svojim homofobnim komentarima obraćajući se okupljenima. “Ako se danas niste pojavili s HIV-om, AIDS-om ili bilo kojom od tih smrtonosnih spolno prenosivih bolesti zbog kojih ćete umrijeti za dva do tri tjedna, tada upalite svoj mobitel”. No to nije bilo sve. Rekao je i sljedeće okupljenoj publici. “Momci, ako ne sisate k…. na parkiralištu, upalite mobitel!”

Dua Lipa, koja je surađivala s DaBabyjem na njezinom remiksu pjesme s albuma ‘Future Nostalgia’ – ‘Levitating’, napisala je komentar osvrnuvši se na taj događaj. “Iznenađena sam i užasnuta komentarima DaBabyja. Zaista ga ne prepoznajem kao osobu s kojom sam radila. Znam da moji obožavatelji znaju gdje mi leži srce i da sto posto stojim uz LGBTQ zajednicu. Moramo se okupiti u borbi protiv stigme i neznanja oko HIV-a / AIDS-a.”

DaBaby je potom objavio tweet u kojem je reagirao na napade na njega. “Svatko tko je ikada bio pogođen AIDS-om / HIV-om imao je pravo biti uznemiren. Ono što sam rekao bilo je neosjetljivo i nisam imao namjeru nikoga uvrijediti, pa se ispričavam”, napisao je. “Ali LGBT zajednica … Pa nisam lud! To je vaše pravo.”

Komentiraj