DUA LIPA ‘Spremna sam na udarce jer sam rat u Gazi nazvala izraelskim genocidom’

Autor:

AP Photo/Luca Bruno

Pop zvijezda Dua Lipa rekla je kako je spremna riskirati da će dobiti negativne reakcije u javnosti zbog političkih izjava nakon što je nedavno na Instagramu napisala da su vojne operacije u Pojasu Gaze “izraelski genocid”.
U intervjuu za Radio Times, 28-godišnja pjevačica je rekla da je više puta razmislila prije nego što je objavila izjavu, ali je to činila jer smatra da je to za “opće dobro” i da je vrijedno rizika.
Dobitnica Grammyja prošlog mjeseca na svom Instagramu koji prati 88 milijuna pratitelja objavila je grafiku Artists4Ceasefires s hashtagom #AllEyesOnRafah koji su nastali nakon izraelskog bombardiranja grada Rafaha u Gazi.

Screenshot/Instagram

Spaljivanje žive djece nikada se ne može opravdati. Cijeli svijet se mobilizirao da zaustavi izraelski genocid. Molim vas, pokažite svoju solidarnost s Gazom”, napisala je na Instagramu.
Dua Lipa nedavno je spomenuta u izraelskoj rap pjesmi koja je pozvala na nasilje protiv javnih osoba koje su izrazile propalestinske stavove.
“Kada govorim o stvarima koje su političke, triput razmislim prije nego što odlučim da ću nešto izjaviti, ali smatram da je to puno veće od mene, da je neophodno to reći i to je jedini razlog tih izjava. To mi je jedina utjeha u tome. Uvijek će biti suprotnih reakcija i mišljenja drugih ljudi i to je velika odluka. U konačnici smatram da je to za opće dobro, pa sam spremna podnijeti udarce“, rekla je Dua Lipa za Radio Times.
Dua Lipa rođena je u Londonu, roditelji su joj porijeklom Albanci s Kosova i kaže da je obiteljsko podrijetlo utjecalo na njezine otvorene političke stavove.
“Sklona sam otvoreno izražavati svoje stavove s obzirom na moje podrijetlo i nasljeđe koje je i političko, pa to nije ništa neobično za mene”, rekla je.
U intervjuu je otkrila da će nastaviti podržavati laburiste i sugerirala da će glasovati za Laburističku stranku na predstojećim izborima u Velikoj Britaniji, ali tvrdi da neće javno podržati vođu laburista Keira Starmera.
“Odlučila sam da podrška bilo kojem vođi političke stranke nije put kojim želim ići. Uvijek sam podržavala laburiste, ali javno se neću zalagati ni za koga ili protiv nekoga jer političari vas često iznevjere”, rekla je.
Dua Lipa nastupit će na festivalu Glastonbury krajem ovog mjeseca, a njezin najnoviji album ”Radical Optimism” objavljen je prošlog mjeseca i dobio je dobre kritike.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.