Dua Lipa je proglašena najemitiranijom u 2020. godini u Velikoj Britaniji

Tvrtka za licenciranje glazbe PPL objavila je 9. lipnja svoje ljestvice najemitiranijih pjesama u 2020. godini, a Dua Lipa se našla na prvom mjestu liste najpopularnijih glazbenica u Velikoj Britaniji.

Ona je svoj hvaljeni drugi album ‘Future Nostalgia’ objavila u ožujku 2020. godine, dok je prateći remix album s The Blessed Madonna uslijedio u kolovozu iste godine. PPL je prikupio podatke iz “svih dostupnih baza o korištenju glazbe i emitiranja s radijskih postaja i televizijskih kanala kao i javnih lokacija za izvođenje, prezentirajući glazbu koja zvuči kao soundtrack naših života.”

Nakon Dua Lipe drugo i treće mjesto najpopularnijih glazbenika u Velikoj Britaniji su zauzeli Ed Sheeran i Ariana Grande.

“Hvala puno svima koji su slušali i voljeli moju glazbu tijekom 2020. godine. Nevjerojatno sam ponosna što sam bila najizvođenija glazbenica na radiju, televiziji i diljem Velike Britanije. Jako sam željela da ‘Future Nostalgia’ donese malo sreće u tako teškom vremenu. Hvala svima koji su to podržali, a također i PPL-u koji rade važan posao osiguravajući da izvođači i glazbenici budu plaćeni zato što njihova glazba svira.” , izjavila je tim povodom Dua Lipa.

Ovdje možete vidjeti kompletnu listu najemitiranijih glazbenika u Velikoj Britaniji u 2020. godini.

 

Komentiraj