Dua Lipa, Arlo Parks, Celeste i Joel Corry najviše nominacija za BRIT Awards

Dua Lipa, Arlo Parks, Celeste i Joel Corry vodeći su na ovogodišnjoj listi BRIT Awards s tri nominacije svatko. Ovogodišnja dodjela BRIT Awards pomaknuta je tri mjeseca od svog tradicionalnog datuma u veljači zbog krize s koronavirusom. Tako će se ovogodišnja dodjela tradicionalnih britanskih glazbenih nagrada BRIT Awards održati u londonskoj O2 Areni 11. svibnja. “Čast mi je primiti ove nominacije za BRIT Awards i jako sam zahvalan za svu ljubav i podršku. Ovo mi se čini kao ogroman trenutak u životu i potpuno ostvarenje snova” , izjavio je povodom nominacija Joel Corry.

Arlo Parks, Dua Lipa i Celeste su nominirane za najbolju žensku samostalnu umjetnicu, zajedno s Jessie Ware i Lianne La Havas. Dua Lipa je nominirana i za britanski singl godine s pjesmom ‘Physical’ i Mastercard album godine ‘Future Nostalgia’. Arlo Parks je također nominirana za album godine za svoj debitantski album ‘Collapsed In Sunbeams’, kao i za Breakthrough Artist – kategoriju koju dijeli s Corry, Celeste, Bicep i Young T & Bugsey.

“Znam samo da ne bih bila ovdje bez svog tima, svoje obitelji i svake osobe koja je slušala moje pjesme u svojim automobilima, spavaćim sobama, kuhinjama i dnevnim boravcima”, napisala je Arlo Parks na Twitteru nakon objave vijesti.

Celeste je povodom nominacija rekla: “Iskreno sam mislila da neću imati šanse dobiti bilo koju nominaciju, pa me primanje ovog priznanja kroz nominacije zapanjuje i tako sam sretna što me smatraju dostojnom osvojiti bilo koju od ovih nagrada!” Yungblud je nominiran u kategoriji za najboljeg muškog samostalnog umjetnika zajedno s Joelom Corryem, J Husom, Headiea One i AJ Traceyem. “Gledam BRIT Awards svake godine otkad se sjećam. To je ono što britansku glazbenu scenu čini tako rock ‘n’ roll. Gledao bih kako Oasis ili Arctic Monkeys stvaraju probleme i uvijek sam želio biti tamo, a sada sam i sam nominiran”, izjavio je Yungblud.

U kategoriji British Group našli su se The 1975, Bicep, Biffy Clyro, Little Mix i Young T & Bugsey. Fontaines D.C. je nominiran u kategoriji za International Group, uz BTS, Foo Fighters, Haim i Run The Jewels. U izjavi povodom nominacija Run The Jewels su se zahvalili “nježnim i mudrim dušama na nominaciji za BRIT Awards na prepoznavanju njihove jasne i neupitne međunarodne privlačnosti”. “Molimo se samo da izbjegnete sramotu i neugodu zbog kojih bi nam neuspjeh, ako nam dodijelite ovu nagradu, donio sve i opterećenje koje bi moglo dovesti do odnosa između naša dva velikih naroda”, dodali su sarkastično RTJ.

U nastavku pogledajte ovogodišnje nominacije za BRIT Awards:

Najbolji muški izvođač

AJ Tracey
Headie One
J Hus
Joel Corry
Yungblud

Najbolja ženska izvođačica

Arlo Parks
Celeste
Dua Lipa
Jessie Ware
Lianne La Havas

Najbolji britanski singl

220 Kid & Gracey – ‘Don’t Need Love’
Aitch & AJ Tracey ft Tae Keith – ‘Rain’
Dua Lipa – ‘Physical’
Harry Styles – ‘Watermelon Sugar’
Headie One ft AJ Tracey & Stormzy – ‘Ain’t It Different’
Joel Corry ft MNEK – ‘Head & Heart’
Nathan Dawe ft KSI – ‘Lighter’
Regard & Raye – ‘Secrets’
Simba ft DTG – ‘Rover’
Young T & Bugsey ft Headie One – ‘Don’t Rush’

Najbolja britanska grupa

Bicep
Biffy Clyro
Little Mix
The 1975
Young T & Bugsey

Najbolji proboj na sceni

Arlo Parks
Bicep
Celeste
Joel Corry
Young T & Bugsey

Najbolja međunarodna grupa

BTS
Fontaines D.C.
Foo Fighters
Haim
Run The Jewels

Najbolja međunarodna izvođačica

Ariana Grande
Billie Eilish
Cardi B
Miley Cyrus
Taylor Swift

Najbolji međunarodni izvođač

Bruce Springsteen
Burna Boy
Childish Gambino
Tame Impala
The Weeknd

Mastercard Album godine

Arlo Parks – ‘Collapsed In Sunbeams’
Celeste – ‘Not Your Muse’
Dua Lipa – ‘Future Nostalgia’
J Hus – ‘Big Conspiracy’
Jessie Ware – ‘What’s Your Pleasure’

 

Komentiraj