Jurica Galoic/PIXSELL

Državnoj odvjetnici Pokupec koja je imala Brkićev spis sudi se zbog pogodovanja

Državno odvjetništvo pokrenulo je unutarnji nadzor kako bi utvrdilo što se dogodilo sa spisom curenja informacija o istrazi lanca prostitucije iz 2011. godine. U vrijeme kad je policija općinskom Državnom odvjetništvu dostavila spise, na čelu DO bila je Željka Pokupec, koja je tu funkciju obavljala do kraja kolovoza nakon čega je unaprijeđena na mjesto županijske državne odvjetnice, piše Index.

Željka Pokupec karijeru je završila u Državnom odvjetništvu početkom 2015. kada je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan od nje zatražio ostavku zbog propusta u optužnici protiv Željka Sačića i Frane Drlje za zločine u Gruborima, te zbog činjenice da županijsko Državno odvjetništvo o podizanju optužnice nije izvijestio DORH. 

Pokupec je ostavkom izbjegla stegovni postupak koji je Cvitan protiv nje htio pokrenuti.

“O toj odluci Vijeće je dopisom obavijestilo Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske budući da je on protiv Željke Pokupec, kao zamjenice županijske državne odvjetnice, podnio zahtjev za pokretanje stegovnog postupka zbog sumnje na počinjenje stegovnih djela. Nakon toga, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, imajući u vidu donesenu odluku o razrješenju Željke Pokupec na njen vlastiti zahtjev, povukao svoj zahtjev od 12. veljače 2015. za pokretanje stegovnog postupka protiv imenovane jer se protiv osobe koja nije zaposlena u državnom odvjetništvu ne može voditi stegovni postupak”, navodi se u priopćenju DORH-a, a Uskok je u prosincu te iste godine protiv nje pokrenuo istragu zbog navodnog pogodovanja “jednom okrivljeniku”, navodi Index, a sud je potvrdio optužnicu protiv Željke Pokupec kojoj će se suditi u Rijeci istog dana kad je Nacional objavio policijske dokumente koji inkriminiraju Milijana Brkića.

Iz DORH-a nestao spis o Brkiću: “Probat ćemo rekonstruirati spis predmeta”

Komentiraj