DRŽAVNI VRH O OLIVERU “Bio je duša Hrvatske”

Screenshot/YouTube

Na komemoraciji koja se za Olivera Dragojevića održala u splitskom HNK-a okupili su se članovi obitelji, državni vrh, kolege i prijatelji pokojnog splitskog pjevača.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako je Oliver bio duša Hrvatske. “Sjećam se kao dijete u Makarskoj kada je pjevao na rivi sedamdesetih godina, pa do pariške Olimpije kada sam bio tamo i do raznih drugih situacija. Bio je sjajan, jedinstven i iskreno, toliko mi je žao da ga je odnijela ta teška bolest. Borio se jako, onakav kakav je bio, pun karaktera, pun tog dalmatinskog dišpeta i svega onoga što ga je krasilo. Velik je čovjek i ovo je najmanje što danas možemo svi skupa učiniti za njega”, rekao je Plenković uoči komemoracije.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je otišao čovjek koji je obilježio ne samo cijeli njezin život i djetinjstvo, čovjek s čijim je pjesmama je odrastala, maštala, radovala se, ponekad plakala, već i čovjek koji je toliko značio za Hrvatsku. “Oliver je svojim jedinstvenim dalmatinskim zvukom i svojom osobnošću ujedinio cijelu Hrvatsku, ujedinio cijelo iseljeništvo. Jako će mi nedostajati”, zaključila je predsjednica Grabar- Kitarović.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako su emocija koje je Oliver pobudio rijetko viđene. “On je bio veliki glazbenik i umjetnik, ali očito je svojom ljudskošću, dobrotom i toplinom ljude privukao sebi. Svi ga poštujemo kao vrhunskog glazbenika, njegove pjesme obilježile su naše živote. Dolazeći iz Zagreba do Splita jedna radijska postaja puštala je samo njegove pjesme i onda shvatite da ne samo da znate sve njegove pjesme nego gotovo svaki stih. Toliko duboko je ušao u naše živote, a oni koji su ga poznavali, ali i oni koji ga nisu poznavali zapravo su s njim živjeli”, rekao je Jandroković, kako prenosi N1.

Komentiraj