Državni vrh izrazio sućut obitelji Bandić, Milanović bio najšturiji

Od Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je preminuo u 66. godini od srčanog udara oprostio se državni vrh. Svoju sućut izrazili su predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Dok su premijer Plenković i predsjednik Sabora poslali opširnije priopćenje iz ureda, Milanović je izrazio sućut jednom rečenicom, putem društvenih mreža.

Milanović:  “Izražavam svoju sućut i suosjećanje s članovima obitelji gospodina Milana Bandića

“Izražavam svoju sućut i suosjećanje s članovima obitelji gospodina Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, zbog njegove iznenadne i prerane smrti”, napisao je Milanović na Facebooku.

Plenković: Plenković: “Bandića je karakterizirala neiscrpna radna energija i entuzijazam”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima, uime Vlade i svoje osobno, upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja.

Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na nacionalnoj razini bio je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

U proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali smo i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020., u kontinuiranoj suradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama poduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba.

Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam koji su obilježili njegov život i politički angažman. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve”, stoji u priopćenju.

Jandroković: “Osoba Milana Bandića nikoga nije ostavljala ravnodušnim”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u nedjelju je uputio sućut obitelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je u 66. godini preminuo u noći sa subote na nedjelju.

“Poštovana obitelji Bandić,

zatečen iznenadnim odlaskom gospodina Milana Bandića, uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz duboko suosjećanje izražavam Vam iskrenu sućut.

Gradonačelnik Bandić imao je jednu od najdugovječnijih karijera na hrvatskoj političkoj sceni. Od 2000. godine kada je po prvi puta izabran za gradonačelnika Zagreba do danas, u šest gradonačelničkih mandata obilježio je politiku glavnoga grada. Njegova neumorna energija i ustrajnost bile su neosporne, a upečatljivim pristupom poslu davao je cijelog sebe što su osjetili svi koji su ga poznavali.

Osoba Milana Bandića nikoga nije ostavljala ravnodušnim. Svojim osebujnim stilom i radom kao životnom maksimom te brojnim projektima ostavio je traga kod generacija Zagrepčanki i Zagrepčana. Stoga njegovim odlaskom ostaje gubitak za sve njegove prijatelje i suradnike, ali najviše za Vas, poštovana obitelji, kojoj još jednom izražavam duboku sućut”, navodi se u izjavi predsjednika Sabora.

Komentiraj