Državni tajnik najavio promjenu mjera za kafiće, Aladrović kaže da je izjava izvučena iz konteksta

Državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Dragan Jelić u utorak je, gostujući na HRT-u najavio moguće promjene koje bi išle u smjeru ‘ispravljanja nepravde prema kafićima i barovima’, uslijed odluke da se oni u potpunosti zatvore.

Jelić ističe da restorani koji rade dostavu mogu dostavljati i pića, a da to nije situacija s kafićima i barovima te najavljuje moguće promjene, a kako bi se nepravda ispravila.

“Obećano je da će se vidjeti s epidemiolozima da se to promijeni i ja mislim da bi se to trebalo promijeniti. Mislim da se već kontaktira epidemiologe. Uvijek kada se neke odluke donose brzo, uvijek ima nekih stvari koje se eventualno naprave pogrešno. Zato služe sastanci da se stvari riješe. Ipak, zdravlje nam mora biti na prvom mjestu, jučer je bilo više od 70 umrlih, to su strašne, strašne brojke”, rekao je Jelić.

Državni tajnik Jelić: “Moguće ispravljanje odluke oko kafića i barova”

Ministar rada Josip Aladrović, s druge strane, za N1 televiziju rekao je da misli da je ta izjava izvučena iz konteksta. “Ne govorimo ni o kakvoj nepravdi. Ove mjere su na snazi do 21. prosinca. Nakon toga ćemo razmišljati o učincima svih mjera, pa i pojedinih mjera koje se odnose na kafiće i u ovom trenutku, koliko sam ja upoznat, ne planiramo ništa mijenjati”, rekao je Aladrović.

Dodao je da njihovu percepciju mogu razumjeti, ali, dodaje, od početka epidemije su isticali da je zdravlje na prvom mjestu, a ekonomija odmah iza toga.

Komentiraj