Državni park u Minnesoti pun je mladunaca bizona. Njihov opstanak u prirodi bio je ugrožen

Screenshot YouTube

Američki državni park Minneopa State Park je ove ljetne sezone pun mladunaca bizona, koji se veselo igraju uz svoje majke i uče o životu u velikom krdu.

Minneopa je poznata po velikom i zadivljujućem velikom vodopadu Minneopa Falls, koji dulje od jednog stoljeća privlači posjetitelje u ovaj kraj. Drugi dio parka je isto zanimljiv, iako nema toliko šume, velika travnata prerija krije drugu atrakciju – na ovom području obitava više krda bizona.

To je njihovo divlje stanište i teritorij, a u većem broju su ovdje dovedeni prije sedam godina. Zaposlenici parka ističu da su ove životinje zapravo vrlo mirne, zauzete dnevnim i sezonskim migracijama te potragom za hranom.

Bizoni se tijekom vrućih dana vole valjati u blatu te traže zaklon u sjeni. U prošlosti su stanovnici američke države Minnesote pretjerano lovili ove životinje, njihov opstanak u prirodi je bio ugrožen. Ovakvi projekti su namijenjeni i povećanju i razmnožavanju vrste, a ove proljetne sezone na svijet je došlo mnoštvo mladunaca.

Institucije, skloništa za životinje, zoološki vrtovi u Minnesoti su vrlo zadovoljni što je ovaj projekt uspio. Ukupno 17 mladunaca se vrlo dobro priviknulo na život i pravila u krdu.

Komentiraj