Goran Kovacic/PIXSELL

DRŽAVNA GRANICA: U tri akcije oduzeta 34 kilograma marihuane

Prilikom granične kontrole na graničnim prijelazima s BiH na području Vrgorca i Imotskog u tri akcije u osobnim su vozilima pronađena i oduzeta 34 kilograma marihuane, a kriminalističkom istragom utvrđeno je da je u krijumčarenju sudjelovalo šest državljana Albanije protiv kojih su nadležnom Državnom odvjetništvu podnesene kaznene, rečeno je u nedjelju na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi (PU) splitsko-dalmatinske županije.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić istaknula je da su te tri akcije provedene u razdoblju od 5. do 19. studenoga.

U subotu je na području Policijske postaje Imotski pronađeno gotovo 11,9 kilograma marihuane, a u petak je na području policijske postaje Vrgorac pronađeno 11 kilograma dok je ranije otkriveno preostalih više od 11 kilograma, rekla je Lolić te dodala da su osumnjičeni albanski državljani odvedeni pritvorskom nadzorniku.

Voditelj Službe za državnu granicu PU splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić rekao je kako je u ovim akcijama korišten endoskop, odnosno uređaj za detekciju droge te posebno obučeni pas nakon čega su potvrđene sumnje da se u vozilima nalazi marihuana. “Granična policija je otkrivanjem i oduzimanjem marihuane potvrdila svoju sposobnost jer je droga bila sakrivena u vozilima na specifičan način”, kazao je Bužančić.

Dodao je kako se otkrivanjem i oduzimanjem ovih količina droge na državnoj granici pokazalo da PU splitsko-dalmatinska udovoljava schengenskim standardima. “Očito je da se u ovim slučajevima radi o balkanskoj ruti krijumčarenja droge, koja i dalje dolazi do izražaja”, kazao je Bužančić odgovarajući na novinarska pitanja.

Glasnogovornica Lolić izvijestila je i da je u prvih deset mjeseci ove godine na području PU splitsko-dalmatinske “ukupno evidentirano 1478 zapljena različitih vrsta droge, što je 33,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine”.

Komentiraj