Država uvodi drastične mjere nakon vala nasilja u Međimurju

Nakon niza slučajeva pljački i nasilja u Međimurju čiji su počinitelji često korisnici socijalne pomoći, država je odlučila uvesti drastične mjere.

Samo proteklih dana u Međimurju dvije žene tragično su stradale, a počinitelji – muškarac koji je ubio nevjenčanu suprugu otprije je poznat policiji te dvojac koji je pretukao staricu, zajedno ima više desetaka prekršajnih i kaznenih prijava.

“Sustav mora biti pravedan da je dobivaju doista oni koji su u potrebi. Mi imamo situaciju da su ukućani kojima je namijenjena minimalna naknada gladni”, kazala je ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković te dodala: “Radno sposobna osoba ne može biti korisnik zajamčene minimalne naknade. Svi korisnici zajamčene minimalne naknade moraju proći rad za opće dobro na području svoje općine gdje žive.”

Ministarstvo za demografiju, obitelj, malde i socijalnu politiku, zbog vala pljački i nasilja u Međimurju, prije ovih je najnovijih tragičnih događaja izreklo mjere ukidanja zajamčene minimalne naknade građanima koji svoju djecu ne šalju u predškolu ili osnovnu školu, za nenamjensko trošenje socijale ukida se isplata i uvode vaučeri, djelomično ili potpuno, javlja Provjereno Nove TV. Kako će sama kontrola izgledati, još nije sasvim poznato.

Komentiraj