Grad Sveta Nedelja

Država Svetoj Nedelji darovala vrijedno zemljište

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec potpisali su danas Ugovor o darivanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, čija tržišna vrijednost iznosi 6.5 milijuna kuna.
Svečanom potpisivanju prisustvovali su i župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić i predsjednik skupštine Zagrebačke županije, Damir Mikuljan.
Kako je tom prilikom istaknuo ministar Marić, 250 tisuća kvadrata pustog prostora ovim će činom postati prostor života i poduzetničke aktivnosti. “Tu će se graditi, to će biti prostor znanja i gospodarske svježine. Kada kažemo da smo darivali Svetoj Nedelji, nije to darivanje u klasičnom smislu, nije to dar drugom. Mi darujemo sebi, Republici Hrvatskoj, jer od ovoga ima koristi i država, a ne samo Sveta Nedjelja“, poručio je Marić, naglasivši da mu je zadovoljstvo vidjeti kako se gospodarska zona u Svetoj Nedelji razvija i širi.
Prema riječima gradonačelnika Svete Nedelje Daria Zurovca, 250 tisuća kvadrata zemljišta nije malo, a ugovor će znatno pridonijeti razvoju gospodarstva. “Potrudit ćemo se, zajedno sa Zagrebačkom županijom, da se zemljište privede svrsi, da se ovdje razvije nova zona i da to bude još jedan dodatak našem gradu koji je po mnogim anketama i mišljenjima top grad u Hrvatskoj“, rekao je Zurovec.
Podsjetimo, riječ je o zemljištu koje se nalazi na području naselja Kerestinec. Grad Sveta Nedjelja sustavno radi na razvijanju poduzetničkih zona, u kojima trenutno posluje oko 1 500 poduzetnika, dok se stanovništvo kontinuirano povećava. U četiri gospodarske zone tako su se smjestile brojne uspješne tvrtke pa će i darovano zemljište biti iskorišteno u svrhu daljnjeg gospodarskog razvoja.

Komentiraj