‘DRŽAVA’ MICHAEL PHELPS Slavni američki plivač na 35. mjestu ljestvice s najviše medalja

EPA/ESTEBAN BIBA

Slavni plivač Michael Phelps morat će u svojoj vitrini napraviti više mjesta, nakon što je drugog dana natjecanja u Riju sa štafetom 4×100 metara osvojio još jedno olimpijsko zlato. Najnovije odličje već mu je 19. zlatno, a ukupno ih ima 23 sa pet Olimpijskuih medalja. Ipak, Phelps još nije gotov.

Na ovim će se Olimpijskim igrama natjecati još u 100 i 200 metara leptir te 200 metara mješovito. 31-godišnjak je otišao u mirovinu nakon londonskih Olimpijskih igara 2012. godine, ali dvije godine kasnije odlučio je kako još nije dao sve što može dati.

Phelps je osvojio dvostruko više zlatnih medalja od sovjetske gimnastičarke Larise Larynine, koja se nalazi na drugom mjestu ljestvice za najviše osvojenih zlatnih medalja.

Da je Phelps zemlja, našao bi se na 35. mjestu 19 zlata, dva srebra i dvije olimpijske bronce, piše BBC. Iza sebe je ostavio Indiju, koja broji više od 1.2 milijarde stanovnika. Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru natječe se 206 zemalja, a Phelps ima više zlata od 170 zemalja.

Komentiraj