DRUŽAK: “Sljedeći tjedan počinju prijave za potpore u sportu”

Državni tajnik za šport Tomislav Družak danas je najavio kako sljedeći tjedan počinju prijave za potporu očuvanja radnih mjesta u sektoru športa.

Svi korisnici svoje prijave će ostvarivati putem aplikacije koja će biti objavljena na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport, a pravo na prijavu imat će sportska udruga – sportsko dioničko društvo/klub, koji je član nacionalnog sportskog saveza te sportski savezi i županijske sportske zajednice.

“Svi klubovi moći će zatražiti naknadu za plaće za športske radnike, odnosno trenere, voditelje, instruktore, fizioterapeute i ostalo administrativno i tehničko osoblje. Jednostavnije rečeno, za sve one koji, naravno uz športašice i športaše, čine srž našeg športskog sektora, koji bez njih ne bi niti postojao”, rekao je Družak.

Za ovu mjeru pomoći u proračunu Središnjeg državnog ureda za šport prenamjenom sredstava osigurano je 40 milijuna kuna, a potpora će se moći ostvariti za mjesec ožujak do 3.250 kuna te za mjesec travanj i svibanj do 4.000 kuna.

Naglasio je da će se potpora moći ostvariti za one radnike s kojima poslodavac ima sklopljen ugovor o radu te za koje ne prima plaću iz nekih drugih javnih izvora. “Prema našim procjenama ova mjera trebala bi obuhvatiti oko 3.000 športskih radnika, ali točan broj moći ćemo znati tek kad krenu stizati prijave”, zaključio je.

Komentiraj