Za dan zaljubljenih, u srijedu (14.02.), sprema se drugo izdanje Living Room Sessionsa.

Ovaj put očekuju vas dvije vrhunske kantautorice, Nina Romić iz Zagreba i Billie Joan iz Splita.

Dođite u dnevni boravak Vintage Industriala na glazbeno Valentinovo.

Nina Romić

Nina Romić, renomirana zagrebačka kantautorica, objavila je ovih dana single “Svjetla” i njime najavila svoj povratak na glazbenu scenu.

Da joj je mjesto pod reflektorima, Nina je bez greške pokazala kroz prva tri albuma (“Daljine” 2010., “Ptica” 2012. i “Stablo” 2014.) u kojima su njezina osobna, gotovo intimna tematika te jednostavan pristup muziciranju postepeno rasli i razvijali se, šireći se od gotovo samozatajnog minimalizma do sve čvršćeg, dijelom i neukroćenog bendovskog izričaja. U tom razvoju Nina je ostala svoja, topla, jednostavna, izravna i beskompromisna, a što su prepoznale i publika i kritika.

Dvogodišnja pauza, na koju se odlučila i zbog majčinstva, odvela ju je prema dubljem posezanju u njen osobni i unutarnji svijet: svijet pojmova i ideja, borbe dobra i zla, svjetla i tame, tuge i radosti, sužanjstva i slobode.

Singlom “Svjetla”, Nina Romić najavljuje skori izlazak svojeg četvrtog albuma, čije se snimanje odvija pod budnim producentskim okom i uhom Marijana Jelenića.

FB: https://www.facebook.com/ninaromicmusic/

Billie Joan

Ivana Pezo (Billie Joan) dolazi iz Splita, kantautorica koja je osnovala vlastiti bend još u ranim dvadesetima, nakon čijeg raspada, okušava sreću kao frontmenica u još nekoliko bendova te naposljetku krajem 2013. godine postaje solo umjetnica. U njenim pjesmama, otpjevanim na savršenom engleskom jeziku, jasno se osjeća prizvuk protesta negdje u pozadini, što i ne čudi jer Billie navodi Dylana kao najveći glazbeni utjecaj.

Njena odluka da ode u solo vode pokazala se jako pametnom; upala je u gotovo svako demo natjecanje za koje se prijavila da bi nakon toga osigurala mjesto na lokalnim, ali i regionalnim festivalima kao što je Ferragosto Jam u Orahovici, Exposure festival u Velikoj Gorici, Jelen Demofest u Bosni i Hercegovini te Sound of Streets u Mariboru.

Gostovala je i na radiju Split te na HRT- u, u sklopu HRDemo Kluba a njena izvedba pjesme “Don’t you mind“ prikazana je na televiziji u Dobro Jutro Hrvatska.

Album “Barren Land” izašao je 21. travnja prošle godine i pokupio je sve vrhunske kritike.

FB: https://www.facebook.com/billiejoan86/

***************************************************

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

Komentiraj