Drugi zaraženi koronavirusom zaposlenik je HEP-a

U srijedu je ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio drugi slučaj zaraze od koronavoirusa u Hrvatskoj. Iz HEP-a su potvrdili da je drugi zaraženi koronavirusom njihov zaposlenik.

“Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu.

Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla.

Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, poduzete su i nadalje se poduzimanju mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zasposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera.

Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funcioniranje elektroenergetskog sustava RH te su u kontaktu s Nacionalnim kriznim stožerom u cilju pravodobnog izvješćivanja o razvoju situacije i eventualnog donošenja novih mjera”, kazali su iz HEP-a.

Riječ je o bratu 26-godišnjaka koji je prvi zaraženi u Hrvatskoj, a pretpostavlja se da se zarazio u Milanu gdje je dva dana proveo s djevojkom. Njen je prvi test bio negativan na prisutnost koronavirusa, no još će je jednom testirati. 26-godišnjak i njegova djevojka putovali su autobusom i provjeravaju se drugi putnici.

Komentiraj