Drugi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom u hrvatskom nogometu, pozitivan igrač Hrvatskog dragovoljca

Prema saznanjima SportNewsa jedan igrač Hrvatskog dragovoljca pozitivan je na COVID-19.

Kako navodi spomenuti portal, u srijedu je nakon odigrane prijateljske utakmice između drugoligaša Hrvatskog dragovoljca i Kustošije u Sigetu jedan igrač HD-a nakon testiranja iza iste bio pozitivan na COVID-19.

Drugi je ovo zabilježeni slučaj zaraze koronavirusom u hrvatskom nogometu. Podsjetimo, u utorak je drugoligaški sudac Domagoj Kurtović obavijestio javnost da je njegov nalaz na novi koronavirus također bio pozitivan, te da se nalazi u samoizolaciji, kao i sve osobe koje su s njim bile u bliskom kontaktu.

>> Sudac Druge HNL pozitivan na koronavirus

Trener HD-a Boris Perković za današnje je Sportske novosti potvrdio saznanja SportNewsa, no nije htio objaviti ime zaraženog igrača zbog činjenice da će konačni rezultat biti dostavljen danas. Perković je također najavio da će najvjerojatnije cijela momčad zajedno s trenerima morati u samoizolaciju, a hoće li biti tako, ili će u izolaciju samo ona momčad koja je s njim igrala u drugom poluvremenu još uvijek nije poznato. Također je nepoznato hoće li u samoizolaciju morati igrači i stručni stožer Kustošije. Ono što je potvrđeno jest to da je iduća dogovorena prijateljska utakmica HD-a (koju su trebali igrati u subotu s Dubravom) odgođena, a hoće li isto biti slučaj s utakmicom Kustošije i Sesveta znat će se nakon današnje odluke nadležnih.

Podsjetimo, Druga HNL je odlukom Izvršnog odbora Saveza prekinuta i okončana zbog pandemije koronavirusa nakon devetnaest odigranih kola, a kao prvak će u Prvu HNL Šibenik, dok Orijent 1919 čeka devetoplasiranog prvoligaša u razigravanju za elitno natjecanje.

Nova sezona drugoligaškog nogometa trebala bi početi sredinom kolovoza.

Komentiraj