Kandidat koalicije HSS i HNS Toni Turčinov u nedjelju je u drugom krugu prijevremenih izbora, sa 605 glasova ili 59,84 posto podrške birača, odabran za načelnika Općine Murter-Kornati, objavilo je u nedjelju navečer Državno izborno povjerenstvo (DIP) .

Kandidatkinja Nezavisne liste Mate Skračića, Mande Turčinov Ježina u drugom krugu izbora osvojila je oko 38 posto glasova birača.

To dvoje kandidata natjecalo se za dužnost načelnika u drugom krugu jer u prvom krugu prijevremenih izbora 29. svibnja nitko od troje kandidata za načelnika nije uspio dobiti povjerenje više od 50 posto birača. Turčinov i Turčinov-Ježina dobili su tada 45,4, odnosno 28,3 posto glasova, a HDZ-ova kandidatkinja Željana Šikić 21,4 posto glasova birača.

Prijevremene izbore u Općini Murter-Kornati raspisala je Vlada u siječnju ove godine, a nakon što je razriješila dužnosti načelnika Ivana Božikova (HSS) i raspustila Općinsko vijeće koje nije prihvatilo proračun za 2016.

Od 1938 birača upisanih u popis birača, u nedjelju je u drugom krugu prijevremenih izbora glasovalo 1011 birača, odnosno njih oko 52 posto. Nevažećih listića bilo je 2,18 posto,

Na izborima nisu zabilježene nepravilnosti.

U izboru za Općinsko vijeće održanom prije dva tjedna najveći broj glasova birača osvojila je lista koalicije HSS-HNS (435 glasova), Nezavisna lista Mate Skračića na drugom je mjestu s 251 osvojenim glasom, treća je lista HDZ-a sa 245 glasova, a posljednja koalicija SDP-HSU sa 126 osvojenih glasova, izvijestio je DIP.

Komentiraj