DRUGI KRUG Gospićani u nedjelju odlučuju hoće li im gradonačelnik biti Milinović ili Vrkljan

Autor:

Izbori

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Oko 10.500 Gospićana imat će priliku u nedjelju u drugom krugu prijevremeno birati novog gradonačelnika između kandidata stranke LiPo Darka Milinovića i kandidata HDZ-a Jose Vrljkana.

Drugi izborni krug održava se jer u prvom, održanom 9. lipnja, nijedan od trojice kandidatatreći je bio nezavisni Danijel Tušak – nije dobio više od 50 posto glasova izašlih birača, što je uvjet za izbor u prvom krugu.

Novi gradonačelnik vodit će Gospić manje od godinu dana

Između Milinovića, nekadašnjeg HDZ-ova ličkog župana, ministra i potpredsjednika Vlade, i Vrkljana, za gradonačelnika će biti izabran onaj koji dobije više glasova Gospićana.

Novi će gradonačelnik voditi Gospić nepunu godinu dana, do redovnih lokalnih izbora u svibnju iduće godine.

Milinović relativni pobjednik prvoga kruga izbora

U prvom krugu prijevremenih izbora, u nedjelju 9. lipnja, od ukupno 10.351 birača na birališta ih je izašlo 54 posto, odnosno 5642.

Milinović je dobio 2393 glasa (42,4 posto), Vrkljan 1842 glasa (32,6 posto), a Tušak 1294 glasa, odnosno 22,9 posto.

Kome će se preliti glasovi Tušaka?

Zanimljivo će biti vidjeti hoće li se nekom od dvojice kandidata preliti glasovi Tušaka kojemu je, kako su pisali lokalni mediji, podršku dao Karlo Starčević (HSP), bivši gradonačelnik zbog kojega Gospićani izlaze na prijevremene izbore.

Starčevića je Vlada razriješila u ožujku, jer prije toga Gradsko vijeće nije donijelo proračun za ovu godinu. Naime, Starčević je prije glasovanja povukao predloženi proračun, a nije predložio novi.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) će u nedjelju u podne i u 17 sati objaviti podatke o odazivu birača.

Prvi privremeni izborni rezultati na mrežnoj stranici DIP-a bit će dostupni po završenom unosu zapisnika s biračkih mjesta.

NAJVEĆA IZLAZNOST I – IZNENAĐENJE! U Gospiću se ide u drugi krug, evo tko je prošao

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.